середа, 8 лютого 2017 р.

Чому потрібно впроваджувати уроки на свіжому повітрі та яка користь від них?

    Якщо ви бажаєте щоб педагогічна праця давала вчителям радість, щоб повсякденне проведення уроків не перетворювалося на нудну, одноманітну повинність,  введіть кожного вчителя на щасливу стежину дослідника.

       В. Сухомлинський



Уроки на свіжому повітрі – це заняття, які передбачаються навчальною програмою, проте вони проводяться не в шкільних класних кімнатах, а під відкритим небом під наглядом та керівництвом вчителя.
Така зміна середовища навчання позитивно впливає на засвоєння навчального матеріалу, на покращення настрою окремо взятого учня та колективу загалом.
Оскільки сучасний школяр проводить мало часу на свіжому повітрі, то уроки просто неба є дуже корисними. Такий вид занять допоможе учням розслабитися і не відчувати тиску навчального процесу, також під час таких уроків зміцнюються дружні зв’язки між вчителем та учнем, виникає почуття довіри, вчитель стає другом та порадником школяреві.
Також уроки під відкритим небом корисні для фізіологічного здоров’я школяра. Коли ми на свіжому повітрі, то спочатку повільно, зовсім непомітно для нас підвищується частота дихання, а отже і частота серцевих скорочень і активізується обмін речовин. Так як це відбувається поступово, серце не відчуває навантажень. Тим самим ми тренуємо серцевий м’яз, отже, знижується ризик захворювань серцево-судинної системи.



Немає коментарів:

Дописати коментар