середа, 8 лютого 2017 р.

У шкільні програми можуть ввести заняття на свіжому повітрі!

Зарубіжний досвід щодо проведення уроків під відкритим небом

    Британські вчені з Університету Плімуту опублікували звіт про дослідження навчання дітей у школах, де зазначено позитивний вплив уроків на свіжому повітря на розвиток студента. Вчені зазначили, що через велику зайнятість дітей у них майже не лишається часу для дослідження світу та перебування на природі, що позитивно впливає як на фізичний, так і на емоційний розвиток.

  Пропозицію про створення уроків на свіжому повітрі у шкільній програмі внесли до “Переліку цілей студента ХХІ сторіччя”. Пізніше такі уроки можуть з’явитися в британських школах.
  
   Слід зазначити, що в Україні уроки на свіжому повітрі проводяться лише під час занять фізкультурою. Але у деяких приватних навчальних закладах, таких як Вальдорфська школа «Софія» чи вальдорфські класи «Борисфен» у Києві, навчання на природі є звичним.

     Фінська освіта давно і стабільно займає кращі позиції у всіляких рейтингах, перераховувати які не дозволяє масштаб статті. Однак найголовніший «приз» освітньої системи країни варто згадати: згідно з міжнародними дослідженнями, які раз на 3 роки проводить авторитетна організація PISA, фінські школярі показали найвищий у світі рівень знань. В теплу погоду уроки часто проводяться на свіжому повітрі біля школи, прямо на травичці, або на спеціально обладнаних у вигляді амфітеатру лавочках. Під час перерви учнів молодшої школи обов'язково виводять на вулицю, нехай навіть на 10 хвилин.
   



Немає коментарів:

Дописати коментар